Медиите за нас

Виктория БобеваБългарка се готви за бал с медал от европейско

Искам да се развивам и малко по малко да сбъдвам мечтите си, признава състезателката по борба пред "7 дни спорт".

За състезателката по борба Виктория Бобева 2014 е по-специална година. 19-годишното момиче се готви за едно от най-хубавите събития за всеки младеж - абитуриентския бал. В същото време на първо място в живота й остава любовта към борбата, която й донесе бронзов медал от европейското първенство във Вантаа (Фин). Момичето от Димитровград обаче приема този успех като стъпка към по-голямото в спорта.

Това е една крачка напред, която ми дава стимул да продължа още по-нагоре. В спорта никога не знаеш какво ще ти се случи. Преди състезанието си мислих единствено за това как ще се боря докрай. После дойдоха последните секунди и си казах: "Стигнах до тук и съм много близо до медала, трябва да го направя" - споделя Бобева.

 

Георги Петров - СКБ ДимитровградЕлитните спортисти трябва да са под пагон. Така е в Германия, да се възстанови и у нас – предлага Георги Георгиев, президент на СКБ "Димитровград"

Георги Петров Георгиев е един от инициаторите за създаването на клуба по борба "Димитровград". Той е на 45 години, завършил е хасковското спортно училище, където е тренирал при Колю Марков. Неколкократен шампион на България в различните възрасти, става трети на балканиадата през 1986 година. Осем години се състезава за клуб в Германия. Приключва състезателната си кариера през 2007-а, когато става трети на световното първенство за ветерани. В края на същата година е основан Спортен клуб по борба (СКБ) "Димитровград", на който той става президент.