17Май 2018

Рухан Расим трети в Европа

PDFПечатЕ-поща
Автор: СКБ Димитровград 

Ruhan Rasim

Европейско първенство за кадети и кадетки – Скопие, Македония, 14-20 май 2018 година:

Рухан Расим трети в Европа!
Рухан Расим /кат. 55 кг./ донесе бронз за България и Димитровград на европейското първенство за кадети. Жребият му отреди да не участва в квалификациите и да започне от 1/8 финала, където победи много силен унгарски състезател, медалист от световно първенство. На ¼ финала се справи с борец от Молдова, а на ½ финала загуби нещастно след равностойна среща с грузинец. Така в среща за бронз Рухан трябваше да води тежка битка със състезател на Азербайджан и с много воля и характер успя да спечели третото място.

Стилян Илиев /кат.60 кг./ започна с победа срещу австриец на 1/8 финала, а на ¼ финал изпусна една почти спечелена среща срещу руски борец и загуби в последните секунди с 6:8, а с това и шанс за медал. В крайното класиране Стилян остана на 8-мо място.

Дебютантът Божидар Динев /кат.65 кг./ измъкна ценна победа на старта срещу германец, но на ¼ финал загуби от турски борец и остана на 11-то място.

При кадетките Таня Тенева /57 кг./ загуби нелепо, също в последните секунди, от състезателка на Норвегия и отпадна от борбата за челните места.