19Юни 2013

Европейско първенство по борба за кадети и кадетки - Бар, Черна Гора 2013

PDFПечатЕ-поща
Автор: Administrator 

Микяй Наим и Димитър Иванов

III-то  и  V-то  място за "СКБ-Димитровград" на ЕП по борба

Втори  медал за Микяй Наим  от континентално първенство, този път бронзов  в категория 50 кг. ,  след сребърния от 2012 година. Потвърждение за класата на нашето момче и  награда за трудолюбието и професионализма му. След като победи на старта Валентин Займетц /Германия/,  Микяй отстъпи във втората среща на Вахе Матинян /Армения/. След това за да стигне до третото  место  трябваше да  преодолее борци  на изключително силните школи Грузия и Украйна , съответно Георги Пасикашвили и Володимир Боруков. Микяй се справи блестящо и се качи на почетната стълбичка.

Другият представител на "Спортен клуб по борба-Димитровград" Димитър  Иванов в кат. 54 кг. започна  с победа  в първи кръг срещу  представителя на Румъния Серджу Константин,  след това надви  Владислав Вагнер от Герма-ния, но на ¼ финал бе спрян от изключително силният украинец Андрий Яценко, който е призьор от Европейски и Световни първенства. След като Яценко стигна финала, на Митко се откри шанс през репешажите да стигне до битка за медал . Той се възползва  като победи  Мисерере /Франция/ и в борба за бронза  се изправи срещу азербайджанеца Вургун Алиев. За съжаление загуби  по точки, но и той показа , че притежава международна класа.  За нашето момче бе много важно след двете му 7-ми места  от първенства на континента през 2011 и 2012 г. да направи крачка напред и той успя.

Като цяло отлично представяне за отбора на България в свободния стил , като нашите завършиха с 37 точки  и 5 място в отборното класиране от общо  33  страни. Радостни сме че Митко, Микяй и помощник-треньора на националния отбор Салим Наим Салим са част от този успех.

Европейско първенство по борба за кадети и кадетки - Бар (Черна Гора) - 18-23 юни 2013 година.