06Юли 2013

Европейско първенство по борба за юноши и девойки – Скопие, Македония 2013

PDFПечатЕ-поща
Автор: Administrator 

Виктория Бобева

Европейско първенство по борба за юноши и девойки – Скопие / Македония, 2-7 юли 2013 година. Виктория Бобева с 5-то място в Европа:

Добро класиране за Виктория Бобева на първенството на континента. Да отбележим все пак, че Вики е за първа от общо трите години през , които има право да се състезава в тази възраст и е доста по-лека от съперничките си.

В първи кръг Вики убедително преодоля с технически туш Лалин Ноелиа от Испания. Във втория тя се изправи срещу много силната физически световна шампионка за кадетки Жанет Немет от Унгария и отстъпи по точки.

Достигането на унгарката до финала позволи на нашето момиче през репешажи да търси път до медалите. Отлична победа по точки над белорускинята Алексейнак й позволи да се бори за бронзов медал срещу Татяна Морозова от Русия. С победа по точки /5:2/  Морозова спечели третото място, а за Вики остана петото. Само преди месец рускинята игра финал в шампионата на Русия за жени и загуби от титулуваната Букина. Европейска шампионка в кат. 72кг. стана азербайджанката Сабира Алиева, с която през тази година Виктория Бобева си размени по една победа на турнира "Дан Колов" и Европейското за жени в Грузия.

Нашето момиче е със съществен принос за големия успех на Бълграския национален отбор. Девойките ни са трети в отборното класиране с 49 точки на европейското в Скопие. Лидерки са рускините с 59 точки, следвани от отбора на Украйна с 57.

Виктория Бобева